Kocsi Mónika vagyok a Moniro egyedi designer termékek megalapítója.

Pici korom óta imádtam alkotni, tervezgetni, kreálni dolgokat, aztán jött a munka és nem volt időm ilyenekkel foglalkozni.

Távközlésben dolgoztam vezetőként 13 éven át és tudtam, hogy amikor anyuka leszek, akkor ezt nem fogom tudni tovább csinálni, így már közben azon agyaltam, hogyan tudnék valamit létrehozni párhuzamosan a munkám mellett. Két év gondolkodás után elindítottam egy sikeres vállalkozást, majd a gyerekeim születése után megalapítottam a Moniro kis saját márkámat is.

A Moniro első termékei babáknak szóltak, mivel a babavilág hangulata lengte be a mindennapjainkat, de igyekszem folyamatosan bővíteni az általam tervezett termékeket és szeretnék nőknek, anyukáknak is sok hasznos, szép és minőségi termékeket készíteni.

Rengeteg ötletem van és több gyerekkori álmom, amivel majd a Moniro-n belül szeretnék előrukkolni.

A célom a trendi és praktikus, sokoldalú designer darabok megalkotása anyukáknak, apukáknak és természetesen a gyerekeknek.

2019 nyarán elindítottam a blog oldalamat is, ahol igyekszem fontos, tartalmas, hasznos dolgokat megosztani veletek.

Ezek mellett nagyon szeretem a lakásfelújításokat, ahol nem csak megtervezem és berendezem a lakásokat, hanem a felújítást is mi végezzük a párommal a víz, villany és a gáz szerelés kivételével. Az évek folyamán rengeteget tanultunk, mert szükség volt rá és sokszor szakember vagy pénz hiánya miatt nekünk kellett megoldani a dolgokat. Így szépen lassan megtanultunk betonozni, burkolni, vakolni, glettelni, festeni, mázolni, barkácsolni és mindent, amit éppen kellett. Ezeket a tapasztalataimat is szeretném majd folyamatosan megosztani veletek, mert tudom mennyire inspirálóak tudnak lenni ezek a posztok, képek, tapasztalatok és milyen nagy erőt tud adni, mikor valakinek éppen motivációra vagy ötletekre van szüksége.

Nagyon büszke vagyok arra, amit elértem és hogy az életemet meghatározza az alkotói munka, mert így érzem azt, hogy kiteljesedtem.

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy a Moniro márkanév honnan jött.

Ez egy családi márka, így fontosnak tartottam, hogy benne legyen a nevünk egy-egy darabja . Én Móni vagyok és a fiaim Robin, Ronel és Rollan, így hozzátettem a Monihoz a ro-t és készen is volt a márkanév 🙂

A fiúk és ezáltal a párom vezetékneve is Ro-val kezdődik, így a név mindenkit lefed.

Miért éppen a szurikáta a márka állatkánk?

Mert annnnyira cuki 😀

Na jó, ennél több van mögötte.

Szerettem volna valami kis állatot tenni a logónk után, amivel könnyebben megjegyezhető a brand és sok más lehetőség is rejlik ezáltal benne.

Az egyik ok, hogy ezt a nagyon helyes kis állatkát választottam, hogy a szurikáta egy nagyon családcentrikus állat és szépen gondozza a csemetéit, a másik pedig az, hogy mikor a kisfiam felállt a kiságyban kapaszkodva és kidugta a kis fejét a rács fölött a kezére támasztva, majd nézett felváltva balra-jobbra, nekem egyből egy kis szurikáta ugrott be, ahogy figyeli a környezetet folyamatosan. Úgy érzem a szurikáta egy jó választás volt.

Köszönöm, hogy te is elolvastad a történetemet.

Jó böngészést kívánok neked is az oldalon, és ha kérdésed van írj vagy hívj! 

Móni